Hoe wij werken

Onze werkwijze is erop gericht om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het eerste contact met jou ontstaat vaak na een telefoontje 035-7607480 (Bussum) of 030-2006948 (Utrecht), een verwijsbrief van de huisarts of een aanmeldformulier dat wij via onze website van jou krijgen.

Na de ontvangst van de verwijsbrief van je huisarts streven wij ernaar om je binnen vijf werkdagen te bellen voor een zorgvuldige telefonische anamnese (screening – uitvraag naar je voorgeschiedenis), die bij Spoor8 altijd wordt uitgevoerd door psychologen.

Intake

Het eerste gesprek vindt plaats met een psycholoog/casemanager en het tweede gesprek met een regiebehandelaar.

De regiebehandelaar is ofwel een GZ-psycholoog, een klinisch psycholoog of een psychiater. Tijdens dit gesprek worden jouw problemen in kaart gebracht en worden de behandelmogelijkheden direct met jou besproken. De regiebehandelaar waarmee je spreekt behoudt de regie over jouw traject en de psycholoog/casemanager zal jouw behandelproces coördineren.

Dit betekent dat hij of zij zorgt voor een goede afstemming met andere (interne of externe) experts die bij jouw behandeling betrokken zijn en voor (mogelijke) bijstellingen van het behandelplan. De psycholoog/casemanager blijft het eerste aanspreekpunt voor jou.

Behandelplan

Er zal samen met jou een behandelplan op maat gemaakt worden dat voldoet aan jouw wensen en verwachtingen.

Behandeling

Kom je bij ons in behandeling, dan zal het behandelplan direct met jou besproken worden.

Zodra je akkoord bent met het behandelplan kan de start van de behandeling in overleg met jou in de planning worden gezet.

Je komt dan een vooraf bepaald aantal keer naar onze locatie om daar het gesprek (de behandeling) te hebben met jouw psycholoog.