Actuele wachttijden Spoor8 mentale zorg

query_builder

Telefonische screening

Minder dan 72 uur wachttijd

group_add

Intakegesprek

Binnen één tot enkele weken

person_pin

Start behandeling

De week na de intake

Verwijzen

Als hulp in bijvoorbeeld jouw huisartsenpraktijk niet meer toereikend is, kun je doorverwijzen naar Spoor8 Mentale Zorg. Formele verwijzers zijn de huisarts, de bedrijfsarts of bijvoorbeeld de specialist in een GGZ-instelling.

Het verwijzen van patiënten naar Spoor8 kan op verschillende manieren:

Collegiaal overleg – syndroom diagnostiek

Indien je niet helemaal zeker bent of Spoor8 het juiste adres is voor jouw patiënt, zijn we natuurlijk bereid om met je van gedachten te wisselen. Neem hiervoor contact op met ons casemanagement via 035-7607480 (Bussum) of 035-7607480 (Utrecht). Daarnaast is het mogelijk om bij Spoor8 syndroom-diagnostiek te laten doen op de bekende AS-1 stoornissen.

Zorgdomein

Als je huisarts bent in het Gooi en omstreken of Utrecht en omstreken, dan kun je patiënten digitaal doorverwijzen naar Spoor8. Dit kan via ZorgDomein en we stellen het zeer op prijs wanneer je via ZorgDomein verwijst. In ZorgDomein vind je informatie over onder andere zorgtrajecten, verwijsafspraken, wachttijden en openingstijden.

Roadmap voor verwijzing

Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen of een verwijzing naar Spoor8 nodig is. Hiervoor hebben wij een “roadmap” gemaakt voor hulp bij het indiceren.

Spoor8 aanmeldservice: casemanagement

Bij Spoor8 is het casemanagement het centrale punt waar verwijzers terecht kunnen voor aanmeldingen vragen en overleg. U kunt telefonisch vragen stellen over behandelmogelijkheden, actuele wachttijden en aanmeldingen. Het casemanagement is bereikbaar via 035-7607480 (Bussum) of 035-7607480 (Utrecht) of via casemanagement@spoor8.nl

Verwijsbrief

Aanmelden kan naast ZorgDomein ook via een verwijsbrief naar Spoor8. De verwijsbrief kunt u mailen naar casemanagement@spoor8.nl. De verwijsbrief dient wan wel aan de gangbare eisen te voldoen die in de GB-GGZ of S-GGZ gangbaar zijn. We werken binnen Spoor8 met één vast team van medewerkers en één werkwijze.

Online aanmelden

Via ons digitale aanmeldformulier kunt u uw cliënt eenvoudig aanmelden bij Spoor8.

Ons zorgaanbod

Spoor8 ondersteunt jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met psychische klachten in ’t Gooi en omstreken. We hebben een breed zorgaanbod in huis; een naadloze keten van begeleiding en behandeling.

Bij elke vorm van ondersteuning geldt dat we zoveel mogelijk werken naar een afgerond traject. Niemand blijft langer bij ons in behandeling dan nodig is. En wanneer het niet mogelijk is om de klachten op te lossen, helpen we cliënten omgaan met hun klachten en de draad van hun leven weer op te pakken.

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten of heeft u behoefte aan advies in een specifieke situatie? Wij zijn u graag van dienst en u kunt ons bereiken op 035-7607480

Inclusie

 • 18 jaar of ouder
 • In bezit van een zorgverzekering
 • Gemotiveerd voor behandeling
 • Vaste woon/verblijfplaats
 • Kortdurende zorgbehoefte (<6mnd)
 • Behandeling binnen vrijwillig kader
 • Vrij van middelen gebruik

Exclusie

 • Ernstige psychiatrische problematiek
 • Forse cognitieve problemen
 • Ernstige persoonlijkheidsproblematiek
 • Suïcidaliteit
 • Eetstoornissen
 • VB & LVB
groups

Doelgroep

Jongvolwassenen (18+)
Volwassenen

local_hospital

Behandelingen

Depressie
Angst/paniek
Trauma/PTSS
Rouw & verliesverwerking
Medische psychologie
(lichte) persoonlijkheidsstoornissen
ADD-ADHD

vaccines

Verslaving

Verslavingen kunnen worden behandeld bij ons zusterbedrijf Spoor6.