COMET groepstraining voor een beter zelfbeeld

De Comet groep is onze groepstraining die erop gericht is om je te helpen met het beter omgaan met een negatief zelfbeeld, terugval van psychische klachten en om jezelf meer te leren waarderen.

Leer omgaan met een negatief zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld komt bij veel verschillende mensen met verschillende soorten problematiek voor. Daarnaast vormt het ook een risico voor terugval in je klachten. Het is daarom belangrijk om te leren jezelf meer te waarderen en zo meer voor jezelf te gaan leven.

Voor mensen die hier zoekende in zijn, is de COMET groepstraining een goede uitkomst!

Tijdens de COMET groepstraining ga je aan de slag in een groep met 5–8 cliënten die dezelfde klachten als jij ervaren, om zo van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen steunen. De training wordt geleid door twee psychologen en bestaat uit 6 bijeenkomsten.

We werken aan de hand van een werkboek en je zult aan de slag gaan met verschillende oefeningen en opdrachten. Het doel is om jouw zelfbeeld realistischer en positiever te gaan beschouwen.

Waar:
Nobelstraat 2a in Utrecht of Lindelaan 8a in Bussum.

Voor vragen:
info@spoor8.nl

Wat zeggen onze cliënten over de groepstraining voor een beter zelfbeeld?

arrow_back arrow_forward

Anne (20 jaar)

“Vaak keek ik op een hele negatieve manier naar mezelf en zag ik eigenlijk de positieve kanten niet in. De groepstrainingen van COMET hebben mij er echt doorheen geholpen. Juist door de groep kan je elkaar helpen, vertrouwen en sterker worden. Tuurlijk kan ik nog negatieve dingen mee maken en denken, maar door juist op het positieve te focussen en er een positief gevoel aan te geven zit ik veel lekkerder in mijn vel!”

Anoniem

Toen ik aan de training begon was ik erg zenuwachtig en ik voelde me niet per se vastberaden of dapper. Eerlijk gezegd had ik er gevoelsmatig niet echt vertrouwen in.
We werkten in een klein groepje en er heerste een veilige en respectvolle sfeer. De opdrachten die we kregen waren concreet en makkelijk te doen.
De focus lag in de training niet op het ontwikkelen van een puur positieve mind-set, maar het ontwikkelen van een realistische mind-set. Immers is niet elke negatieve gedachte onwaar, maar we leerde wel om de positieve werkelijkheden een eerlijke hoeveelheid aandacht te geven.
Hoe langer de training duurde, hoe meer vertrouwen ik erin kreeg dat ik vooruitgang aan het maken was. Ik leerde weer om mezelf positieve emoties te laten voelen, iets wat ik ergens onderweg verleerd was.
De groepssetting maakte de training extra krachtig omdat iedereen het elkaar gunde om in diens eigen tempo vooruitgang te maken en er was veel steun wanneer iemand dat deed.
Ook zijn sommige van de opdrachten nu mijn go-to handvatten geworden voor als ik merk dat er een negatieve houding zich weer van mij meester probeert te maken.
De training heeft mij de gereedschappen gegeven om het, stapje voor stapje, zelf te fixen en het was precies wat ik nodig had en weer in het zadel te klimmen.

Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor de COMET groepstraining voor een beter zelfbeeld?

Heb je behoefte aan mentale zorg en denk je dat de COMET groepstraining van Spoor8 een goede aanvulling kan zijn voor jou? De werkwijze is als volgt:

1. Verwijsbrief

Haal bij jouw huisarts een verwijsbrief.

2. Intake

Tijdens de intake beslissen we samen welke behandelmethode voor jou het beste is. Ook bekijken we samen de mogelijkheid of de COMET groepstraining voor jou passend is om aan deel te nemen.

3. Vervolgstappen

Indien de COMET groepstraining voor jou passend is, dan zal dit vaak naast een individueel traject ingezet worden.

Los van het individuele traject dat je volgt heb je voorafgaand aan de COMET groepstraining een apart gesprek met de behandelaar van de COMET groepstraining. Dit gesprek zal telefonisch worden gevoerd en duurt ongeveer 15 minuten. Het is erop gericht om nogmaals goed te beoordelen of de COMET groepstraining voor jou geschikt is (het zogenaamde indicatie gesprek). Ook krijg je hierin wat uitleg over de groepstraining.

4. Starten met de COMET groepstraining voor een beter zelfbeeld

Mocht de individuele behandeling en de COMET Groepstraining bij elkaar aansluiten dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan de COMET Groepstraining voor een beter zelfbeeld. Je kan dan terecht bij de eerstvolgende mogelijkheid dat er plaats is.